Gefnuikte Ode


 

Deze week verraste iemand me met de vraag hoe het met de Elfstedentocht ging. Fransen weten steeds meer van Nederland.
Geert Wildèrs zou in Frankrijk veroordeeld zijn, zeiden vrienden tegen me na het proces van Wilders.
Vandaag las ik in de krant dat de burgemeester van Pertuis veroordeeld is voor uitlatingen over de Roma, over troep en herrie maken en stelen zoals ze overal doen. Zijn uitlatingen bedoelen verwerping, uitsluiting en raciale discriminatie die de vrijheid van meningsuiting volgens het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens overschrijden, aldus de rechter.
Iemand vroeg me hoe het zat met de Wilders kliksite. Leg dat maar eens uit als je weet dat er in twee dagen al 32.000 klikkers zijn.
Fransen zien Nederlandse zorgen. Dat is Europees. Brussel kan de pot op, twittert Wilders over Europese verontwaardiging. Europa is niet langer van de ‘nooit meer’ gedachte zei Rutte laatst: Europa is er om veel geld te verdienen.
Als dat waar moet zijn, zou Angela Merkel de Ode an die Freude niet langer moeten uitlenen als Europees volkslied. Maar daar hebben wij onze neus al voor opgehaald.

Advertenties

One Comment on “Gefnuikte Ode”

  1. Joke Mizée schreef:

    “Europa is niet langer van de ‘nooit meer’ gedachte zei Rutte laatst: Europa is er om veel geld te verdienen.”
    Yep! – en daarnaast bedoelde hij ermee te zeggen dat Straatsburg de pot op kan. (Dat deed hij met hulp van Popper’s theorie dat het gevaarlijk is om een verheven ideaal te koesteren: http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/toespraken/2011/09/27/popperlezing-van-mark-rutte-antwerpen-27-september-2011.html.) De VVD-‘liberalen’ zoeken structureel de confrontatie met het EHRM (nu ook weer via de Teldersstichting) e.a. toetsings-organen. De trias politica zullen ze ook wel hopeloos achterhaald vinden.

    Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s