Provençaalse botanie


Tegen politieke leugens ben ik niet opgewassen. Er zijn een paar remedies voor. Grappen maken bijvoorbeeld. Of het air aannemen: wat kan mij het schelen. Maar het blijven kunstgrepen. Met fake humor en gespeelde onverschilligheid zit je zelf te liegen en nog wel tegen jezelf. Dat schiet niet op.

Dus met Rutte op bezoek bij de SGP zit ik op de kast. Ze zijn het zo aandoenlijk eens met elkaar. Samen van de joods-christelijke familie. Beide voorstander van een kleine overheid.

Dank je de koekoek. Natuurlijk is de SGP voor een kleine overheid. De SGP wil eigenlijk alleen God als overheid en wie denkt het volk wel dat het is om een menselijke overheid te willen. Dus houden ze het zo klein mogelijk. De VVD houdt het sowieso klein want hun overheid is de zetbaas van die andere god, het miljardengeld, en dan loopt veel overheid alleen maar in de weg.

In de fantastische lentezon wil ik niet nadenken over het brothers-in-arms gevoel van VVD en SGP. Een beetje God laat zich niet gebruiken als spindoctor.

Als ik God probeer te snappen, ook al geloof ik niet in hem, is hij met heel andere dingen bezig. Vandaag schept hij een zee van parma-viooltjes in het mooiste violet van het universum. Hij heeft het druk. In maart-april staan de narcissen, de dwergirissen, de krokussen, de anemoontjes, de primula’s, de tulpen, de affodillen, de hepatica’s, de orchideeën op het programma; allemaal nog in het wild, in hun eerste door God ontworpen versie.

Zo’n God is toch veel te groot om knechting in vreemdelingenhaat, verminking van de vrije geest en economische wanverdeling te inspireren.

Image

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s